Händelser 2015

Barsebäcks Folkdanslag

Avslutning på polske-och bygdedanssäsongen med Lunds Spelmansgille 16 musikanter och 56 dansare med besökare från

Rönnehäll, Trehärad och Lund

Folkdansträning med Kajse o Birger

Etnonloger från Stockholms universitet på besök för studier

Spelgruppen spelar upp till

hambo, vals o polka

Dans och jympa med nyanlända barn och vuxna från Syrien och Eritrea

Ännu ett härligt utbyte ned våra danska vänner,12-Tur. Det var dans, musik sång och god mat och dricka därtill. Vi fick också en guidad tur i Nästveds kulturpark med bronserade trämunkar.

Europeaden hölls 2015 i Helsingborg där 6000 deltog med liv och lust. Danslag från många olika länder höll uppvisningar på olika ställen i staden. Barsebäcks folkdanslag deltog både med uppvisning och flera medelmmr ställde upp som volontärer. Ett gott arbete!

Samarbete Barsebäck-3 Härad Exotiska deltagare Flygande damer

Midsommar i Barsebäck

Valborgsmässoafton

Traditionellt dansade Barsebäck i Lions regi in våren. Kvällen var kylslagen och den efterföljande goda soppan hos Luedtkes smakade värmande och gott.

 

Barsebäcks folkdanslag firar 80 år tillsammans med Hertas 100 år

Fortsatt träning 19.00-21.00

av pardanser; bygde-och polskedanser

Dansträning inför polskeuppdansningen

18.00-19.00

Kan det va dans, musik och sång som håller oss igång?

 

Ett besök en eftermiddag hos vår kära Hertha Hansson, som om ett par månader fyller 100 år!

 

Barsebäcks Folkdanslag - om detta folkdanslag kan Hertha berätta mycket! Hon är en av grundarna som var med och startade danslaget. Ett enastående minne och med glädje talade hon varmt om allt hon varit med om i dansens virvlar med likasinnade. Hon följer allt som sker inom föreningen även idag och får ta del av alla protokoll. Kassör var hon själv i många år och det är en fröjd att titta i de gamla kassaböckerna där hon med sin fantastiskt vackra stil såg till att debet och kredit stämde. I år firar föreningen sitt 80 års jubileum och det går av stapeln i maj och då är hon välkommen att närvara som hedersgäst.

När vi frågade om det var OK att ta en bild för att sätta in på föreningens hemsida då sträckte hon på sig, fixade till hår, anletsdrag och log med hela ansiktet och visst fick vi ta ett foto. Till en underbar person som med sitt fina och alltid hjälpsamma sätt ställt upp för så många önskar vi av hela hjärtat en fin kommande födelsedag och ett stort tack för allt engagemang, som gör att vi fortfarande dansar vidare i Barsebäcks Folkdanslag.

 

Vid pennan

Stina o Lennart Jeppsson

Herta 100 år dansar vals med Rolf

Weekend i Hällevik 16-18 maj med dans, cykeltur, båtfärd på Vattenriket i Kristianstad.